vrijdag 24 januari 2014

De 22 gewoonten van gelukkige mensen op een rij

Uit onderzoek is gebleken dat mensen die een positieve en gelukkige levensinstelling hebben een aantal gewoonten met elkaar gemeen hebben.
In de afgelopen 22 dagen heb ik deze gewoonten 1 voor 1 benoemd en waar nodig verder uitgelegd.  


Nu is het natuurlijk niet zo dat iedereen die een positieve levensinstelling heeft zich al deze 22 gewoonten eigen heeft gemaakt. En dat hoeft ook niet!
Met andere woorden, als je ook een gelukkige en positieve levensvisie wilt hebben, hoef je je echt niet al deze 22 gewoonten eigen te maken...
Maar het helpt wel om je hierin te trainen. En om gewoonten die je lastiger vindt juist wel te gaan oefenen. Zo is mijn aandachtspunt bijvoorbeeld echt Tip 10: Sta elke morgen om dezelfde tijd op - ook in het weekeind... Hier heb ik nog wel wat oefening in nodig!




Zie deze 22 Tips als leidraad, als geheugensteuntje, als oppepper voor als het even wat minder lekker gaat. En voor je het weet merk je ineens op dat je lekkerder in je vel zit en dat je wellicht ongemerkt jezelf steeds meer van deze mooie gewoonten hebt aangemeten!

Om je te helpen geef ik hier de 22 Tips nog eens op een rijtje:

1. Het loslaten van wrok
2. Behandel iedereen met vriendelijkheid
3. Zie je problemen als uitdagingen
4. Uit je dankbaarheid voor dat wat je wél hebt
5. Heb grote dromen
6. Maak je niet druk om kleine dingen

7. Praat aardig over anderen
8. Voorkom dat je excuses moet maken
9. Leef in het Nu
10. Word iedere morgen op dezelfde tijd wakker
11. Vergelijk jezelf niet met anderen
12. Omring jezelf met positieve mensen
13. Realiseer je dat je niet andermans toestemming nodig hebt
14. Neem de tijd om te luisteren
15. Koester sociale relaties
16. Mediteer
17. Eet gezond
18. Ga sporten
19. Zorg voor een opgeruimde omgeving
20. Wees eerlijk
21. Zorg voor persoonlijke controle
22. Accepteer datgene dat je niet kunt veranderen





Bedankt voor het lezen van deze blog en leef het leven dat je jezelf toewenst!


Lieve groet, Renate Steinfort






 


donderdag 23 januari 2014

Tip 22: Accepteer datgene dat je niet kunt veranderen

22. Accepteer datgene dat je niet kunt veranderen
Niet alles in je leven zal perfect zijn, en zie dát als perfect en prima. Gelukkige mensen leren om onrechtvaardigheden in hun leven die ze niet kunnen veranderen, te accepteren en om in plaats daarvan hun energie te stoppen in wat ze wél kunnen verbeteren.

In plaats daarvan accepteer datgene dat je niet kunt veranderen en verander datgene waar je invloed op hebt!


Voor vandaag: oefen er eens op om de positieve dingen op te zoeken in elke situatie die je tegenkomt. En als dat niet lukt, train jezelf vandaag dan eens in het loslaten en accepteren van dat wat er is.



Fijne dag vandaag!!


woensdag 22 januari 2014

Tip 21: Zorg voor persoonlijke controle

21. Zorg voor persoonlijke controle
 

Voorkom dat anderen jou je manier van leven voorschrijven. Zorg in plaats daarvan voor persoonlijke controle in je leven, die je toelaat om je eigen doelen en dromen na te jagen, die zullen zorgen voor een groter gevoel van persoonlijke eigenwaarde.

Bedenk je eens wat jij allemaal kunt doen, beleven, meemaken en bereiken als je een goed gevoel over jezelf hebt? Als je precies weet wat je kunt en wat je wilt!
Hoe zou het voor je zijn als je kritiek van anderen zou kunnen zien als een onvervulde behoefte van de ander..en niet als persoonlijke aanval op jouw kunnen? Zou het je dan net zo raken? Zou het je dan ook tegenhouden in het bereiken van je persoonlijke doelen?


Bedenk vandaag eens: "Wat heb IK nodig om mijn persoonlijke doelen te bereiken?" en "Wat zit er al in mij om deze doelen te verwezenlijken?".


Fijne dag vandaag!
 

dinsdag 21 januari 2014

Tip 20: Wees eerlijk

20. Wees eerlijk
 

Iedere keer dat je liegt zal je stressniveau toenemen en je zelfrespect een klein beetje afbrokkelen. Daar komt nog bij dat als anderen erachter komen dat je liegt, dit je persoonlijke en zakelijke relaties zal schaden!

 Aan de andere kant is het zo dat als je eerlijk bent en je de waarheid spreekt dit je mentale gezondheid een boost zal geven en hierdoor zullen anderen een groeiend vertrouwen in je hebben!

Fijne dag vandaag!

maandag 20 januari 2014

Tip 19: Zorg voor een opgeruimde omgeving

19. Zorg voor een opgeruimde omgeving
R
ommel om je heen zorgt ervoor dat alle energie uit je wordt gezogen, terwijl je gevoelens van chaos hiervoor in de plaats krijgt. Rommel is een vaak niet-herkende bron van stress, die tot uiting kan komen  in de vorm van angst, frustratie, afleiding en zelfs schuldgevoelens.
 
Geef je huis en kantoor dus een frisse schoonmaakbeurt, verwijder overtollig papier en prullaria, ruim digitale bestanden op, net zoals alle andere ‘spullen’ die alleen ruimte in nemen, zowel in je fysieke omgeving als in je gedachten.
En daarna...

zondag 19 januari 2014

Tip 18: Ga sporten!

18. Ga sporten
Sporten geeft de gezondheidsbevorderende chemicaliën in je hersenen,  zoals serotonine, dopamine en noradrenaline, een positieve boost die effecten van stress en symptomen van depressiviteit kunnen neutraliseren. 

Zie sporten niet alleen als een medisch instrument om gewicht te verliezen, ziekten te voorkomen en langer te leven (allemaal voordelen die zich hierdoor zullen voordoen),  maar probeer sporten ook te zien als een  instrument om je geestelijk vrijwel direct beter te voelen, stress te verminderen en je gelukkiger te voelen!


Ook al voel je je slap, energieloos, niet lekker of heb je een rot dag gehad en heb je eigenlijk zin om gewoon op de bank te gaan liggen in plaats van te sporten, vraag jezelf dan eens af: voel ik me ECHT prettiger, fitter, fijner en trotser op mezelf als ik blijf liggen? Hoe voel ik me als ik gesport heb? Zou ik me dan hetzelfde voelen als nu? Welke keuze ga ik dan nu maken?


Het maakt niet uit wat voor sport je doet, als je je lichaam maar op de een of andere manier in actie zet.Of het nu hardlopen, krachttraining of Yoga is....het resultaat dat je achteraf voelt is hetzelfde...!
Fijne actieve dag vandaag!

vrijdag 17 januari 2014

Tip 17: Eet gezond

17. Eet gezond
Wat je eet heeft direct invloed op je stemming en je energieniveau, zowel voor de korte als de lange termijn. Goed eten kan je lichaam en geest in een gefocuste, vrolijke stemming brengen, terwijl geraffineerd junkfood je eerder traag en gevoelig voor chronische ziekten zal maken.


Wat je kan helpen om meer te genieten van je eten, is om gebruik te maken van vrolijke keuren en om het geheel leuk op te dienen!


Gebruik zoveel mogelijk verse producten die je zelf snijdt. Geniet van de geur die dan vrij komt, van de kleurensamenstelling die je creëert, van het geluid van de verschillende producten als je ze bereidt en geniet gewoon van het moment...




Tip 16:; Mediteer

16. Mediteer
Meditatie helpt je om je gedachten gefocust te houden, het kalmeert je zenuwen en het ondersteunt je innerlijke vrede. Onderzoek toont aan dat meditatie zelfs kan leiden tot fysieke veranderingen in je brein welke je gelukkiger kunnen maken.

donderdag 16 januari 2014

Tip 15: Koester sociale relaties

15. Koester sociale relaties

Positieve relaties zijn de sleutel naar geluk. Zorg er dus voor dat je tijd maakt om vrienden, familie en anderen bij wie je je goed voelt te bezoeken.






woensdag 15 januari 2014

Tip 14: Neem de tijd om te luisteren

14. Neem de tijd om te luisteren

Luisteren helpt je om naar de wijsheid van anderen te luisteren en helpt je tegelijkertijd om je eigen gedachten stil te laten zijn. Intensief luisteren kan jou helpen je goed te voelen terwijl je er verschillende nieuwe inzichten op na kunt houden.


Heb je het wel eens ervaren dat je iets aan iemand vertelt en diegene tettert er steeds doorheen? Of vult je ongevraagd aan? Of geeft ongevraagd z'n mening?
Hoe voelde dat voor jou? Ik voel me daar altijd geirriteerd door en stop vervolgens met praten...

Terwijl als ik iets vertel en de ander luistert zonder te tetteren of z'n mening ongevraagd te geven,  voel ik me gehoord en waardevol en gezien....

Maar weet je, andersom werkt dat ook zo! Als ik degene ben die luistert, geinteresseerd is en echt intensief luistert, dan word ik ook gewaardeerd. En weet je wat nog mooier is? Ik heb daardoor alle tijd om mijn eigen gedachten te ordenen, mijn mening bij te stellen, te leren van de ander, andere invalshoeken te horen...kortom: ikzelf word wijzer na iedere luisterbeurt...En nog gewaardeerd ook!

Zou je dat vandaag eens heel bewust kunnen doen bij de mensen waar je mee in contact komt vandaag? En beantwoord voor jezelf dan de vraag: Wat levert het mij en de ander op als ik luister...echt intensief luister?

Fijne dag vandaag!


 

dinsdag 14 januari 2014

Tip 13: Realiseer je dat je niet andermans toestemming nodig hebt

13. Realiseer je dat je niet andermans toestemming nodig hebt

Het is erg belangrijk om je eigen dromen en wensen na te jagen,  zonder dat ‘neezeggers’ je in de weg staan.
Het kan fijn zijn om andermans mening te weten, maar blijf handelen naar wat je hart je ingeeft en raak niet van de koers door eventuele goedkeuring die van anderen moet komen.

Ook al zeggen anderen dat het gek is wat je wilt, of dat je het niet kunt, of dat het te hoog gegrepen is of...ze lachen er om...
Bedenk dan dat je andermans goedkeuring niet nodig hebt om je dromen na te jagen of om je kwaliteiten te laten groeien! Je hebt alleen je eigen goedkeuring nodig!

Great things always begin from the inside!


 



maandag 13 januari 2014

Tip 12: omring jezelf met positieve mensen

12. Omring jezelf met positieve mensen
Het gezegde ‘Waar je mee omgaat word je mee besmet’ is helemaal waar!
Dat is ook waarom je beter vrienden kunt kiezen die optimistisch en blij met zichzelf zijn, omdat je dan omringd wordt door positieve energie.

En mocht je dan eens een wat mindere dag hebben, verdrietig zijn, iets naars op je werk hebben meegemaakt of ruzie met je buren hebben gehad, dan zullen de positieve mensen waarmee je je omringt je helpen om anders naar de situatie te kijken.
De situatie zal daarmee niet direct veranderen, maar wel de wijze waarop je er naar kijkt...Wat maakt dat  je anders gaat handelen in die situaties en de uitkomst wel eens heel anders zou kunnen zijn als wanneer je negatief was blijven denken en handelen...


Dus omring jezelf met positieve energie!

Fijne dag vandaag!

zondag 12 januari 2014

Tip 11: vergelijk jezelf niet met anderen

11. Vergelijk jezelf niet met anderen
Jouw leven is uniek, meet daarom niet wat je ‘waard’ bent door jezelf te vergelijken met anderen!
Ook jezelf als "beter" te zien dan bijvoorbeeld je collega’s kan schadelijk zijn voor je geluk... Dit komt, omdat dit gepaard kan gaan met vooroordelen en ongezonde gevoelens van superioriteit. Meet je eigen succes op basis van je eigen vooruitgang, niet op die van anderen!




Vandaag is het zondag.
Alle tijd om vandaag eens te onderzoeken bij jezelf waar jij uniek in bent. Vertel jezelf eens waar jij goed in bent, wat jij goed kunt, waar je trots op bent. Denk eens na welke talenten je hebt en wat je met deze talenten doet op dit moment... 

Zo heeft mijn zusje 1,5 jaar geleden tijdens een communicatietraining ontdekt dat zingen "wel nuttig" zou kunnen zijn om haar stem onder controle te houden tijdens presentaties. Gaandeweg bleek echter dat "wel nuttig" een ongelooflijk talent bleek te zijn! Alleen vond iedereen dat, behalve zijzelf...Ze durfde niet...ze vergeleek zichzelf steeds met anderen die "beter" waren. Zo jammer!
Na een ontmoeting met een geweldige gitarist, waar ze wekelijks mee ging oefenen, is ze er inmiddels achter dat ze wel geweldig kan zingen!
Vanaf het moment dat ze dit voor zichzelf heeft toegegeven komen de aanvragen voor optredens naar haar toegevlogen! En nu..? Ze geniet met volle teugen van haar optredens en is achteraf zo blij dat ze met haar talent aan het werk is gegaan!


Zou jij dat ook willen? Om VOL voor je talenten te gaan? Om je niet tegen te laten houden door angsten, door jezelf niet meer te vergelijken met anderen?
Begin VANDAAG!!



vrijdag 10 januari 2014

Tip 10: Wordt iedere morgen op dezelfde tijd wakker

10. Word iedere morgen op dezelfde tijd wakker
Iedere ochtend op dezelfde tijd opstaan (zo mogelijk vroeg) is bedrieglijk eenvoudig. Als je dat op die manier doet, zal dit je natuurlijke slaap-waakritme ten goede komen waardoor je eenvoudiger en energieker wakker zult worden. Daar komt nog bij dat de gewoonte om elke dag vroeg op te staan er eentje is die veel succesvolle mensen ook hebben, het verbetert de productiviteit en de focus.


Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf deze  tip de moeilijkste vind...
Maar weet ook uit ervaring dat het echt waar is!
 Ik ben 10 jaar lang om 5.00 uur opgestaan vanwege mijn werk, 5 dagen per week en ik voelde me fitter dan ooit! Nu is die noodzaak er niet meer, omdat ik dichterbij mijn werk woon en blijk ik een avondmens te zijn, die niet gemakkelijk vroeg op staat... Maar, ik ga vanaf vandaag deze gewoonte er wel weer inbrengen! Weliswaar niet om 5.00 uur opstaan, maar wel op tijd naar bed en elke morgen om dezelfde tijd er uit!
En om je ( en mezelf!) nog eens extra te helpen om deze regelmaat in te voeren, heb ik hier nog 2 voordelen van vroeg op staan verzameld:
1. Genieten van de ochtendrust
De vroege ochtend is de tijd dat de wereld baadt in een weelde van rust. De kinderen liggen nog op bed en de straten zijn leeg. Het gevoel al actief te zijn terwijl de natuur en de rest van mensheid nog slapen geeft een ongekende energie. Grijp de stille uren aan om een boek te lezen, hard te lopen, of taken te doen die veel concentratie vergen. Niet voor niets beweren veel vroege vogels dat zij in de ochtenduren meer doen dan anderen de hele dag.
2.  Vroeg opstaan betekent op tijd naar bed gaan
Wie vroeg opstaat, moet op tijd naar bed. Sommige mensen kunnen met 6 uur slaap toe, maar de meeste mensen hebben minstens zeven uur slaap nodig. Wie de vroege ochtenduren al in touw wil zijn, moet ver voor middernacht naar bed. En laat dat nou net gezond zijn: de eerste uren nachtrust voor twaalf uur ’s nachts tellen namelijk dubbel.

Slaap lekker vanavond en morgenochtend lekker fris weer op!



donderdag 9 januari 2014

Tip 9: Leef in het nu!

9. Leef in het nu!

Sta jezelf toe om dat wat je doet, wat het ook is, te doen met je volle aandacht!  En neem de tijd om echt in het huidige moment te zijn.

Voorkom ook dat je negatieve gebeurtenissen uit het verleden opnieuw blijft afspelen in je hoofd, of dat je je zorgen maakt over de toekomst: dat is verspilde energie!


Beleef bewust  datgene wat er zich nú in je leven afspeelt!

Hoe vaak gebeurd het je wel eens dat je ongemerkt je eten hebt weggewerkt..? Zonder werkelijk te hebben geproefd, bewust te hebben gekauwd of de geur ervan te hebben opgesnoven?
Of hoe vaak is het je overkomen dat je aan het autorijden was en je ineens dacht: "Huh?! Ben ik hier al??"
Weet je hoe veel minuten, uren, dagen, misschien wel weken van je leven daardoor ongemerkt voorbij zijn gegleden en die nooit meer terug komen...? Zonde toch..?!

Ik daag je uit om vandaag alles bewust te doen: lopen, ademen, kijken, proeven, ruiken, praten, beleven, nadenken...
En ervaar dan eens wat dit met je gedaan heeft!

Fijne dag!

woensdag 8 januari 2014

Tip 8: Voorkom dat je excuses moet gaan maken

8. Voorkom dat je je excuses moet gaan maken
Het is erg makkelijk om anderen de schuld te geven van je eigen fouten,  maar als je dat doet is het niet erg waarschijnlijk dat je dit zomaar achter je zult laten.
 Gelukkige mensen nemen verantwoordelijkheid voor hun eigen fouten en gebruiken deze fouten als een kans om hun leven te beteren.

dinsdag 7 januari 2014

Tip 7: Praat aardig over anderen

7. Praat aardig over anderen
Het kan verleidelijk zijn om bijvoorbeeld op het werk bij de koffiemachine te roddelen over andere mensen, maar op een negatieve manier over anderen praten is alsof je een bad neemt in negatieve emoties...
Probeer in plaats daarvan om voortaan alleen nog maar positieve, aardige woorden te zeggen over andere mensen. Daarmee help je jezelf ook positief te denken!




Bovendien, probeer het maar eens uit vandaag, voel je je echt beter als je iets positiefs zegt over een ander, dan wanneer je iets negatiefs zegt!

Dus voor vandaag: praat alleen maar positief over andere mensen! En als je merkt dat je toch iets negatiefs hebt gezegd, voeg daar dan meteen een aardige opmerking aan toe!


Tip 6: Maak je niet druk om kleine dingen

6. Maak je niet druk om kleine dingen
Als je je boos maakt of irriteert aan iets wat er vandaag gebeurd, bedenk je dan eens of je je daar morgen, volgende week, volgende maand of volgend jaar ook precies zo aan zou irriteren...!

Als dat waar je boos of geïrriteerd om bent niet meer belangrijk is over een jaar, over een maand, over een week of zelfs al over een dag vanaf nu...., waarom zou je je er dan druk over maken..?

Gelukkige mensen weten hoe ze de dagelijkse irritaties zo van hun rug kunnen laten rollen!

Ook al voel je irritaties over het niet lukken van dingen ( zoals wat mij gistervond overkwam: ik kreeg maar geen beeld op het beeldscherm van mijn laptop! Toch best irritant als ik een blog wil gaan schrijven..!) Probeer die irritatie toch in perspectief te zien:
Hoe erg is dit probleem morgen..., volgende week, volgende maand, volgend jaar? Ben ik dan net zo boos of geïrriteerd als nu?
Daag jezelf eens uit om te kijken hoe creatief je bent in het omgaan met deze kleine  "problemen"! En zorg ervoor dat je trots op jezelf kunt zijn daarna!

Zoals je merkt is mijn blog geschreven, dus ik heb beeld gekregen...!.Of heb ik het gewoon creatief opgelost..??
Hoe het ook zij: Ik ben trots op mezelf, want in plaats van heel geïrriteerd te worden, ben ik rustig gebleven en bedacht ik me of ik volgend jaar, op 6 januari 2015,  nog steeds even geïrriteerd zou zijn..? Nee, natuurlijk niet! Dat bracht alles in perspectief...
En op dat moment kwam de creatieve oplossing: ik activeer de blog via mijn Iphone en breng morgen mijn  laptop weg en dan komt het goed! 
( Ik had die irritatie en die onrust nog niet van mijn rug laten rollen of mijn laptop startte gewoon op bij de eerstvolgende poging! YEAH!!) 

Kortom: Maak je niet druk om kleine dingen. Denk creatief. Denk in oplossingen. Stel je even voor hoe je over een maand of over een jaar hier op terugkijkt....als je het nog weet! Dus, hoe belangrijk was het om hier zoveel energie aan te verspillen?











zondag 5 januari 2014

Tip 5: Heb grote dromen

5. Heb grote dromen
Ga je gang en heb grote dromen! Hierdoor is het waarschijnlijker dat je je doelen zult bereiken. In plaats van jezelf te beperken door geen grote doelen na te jagen is het zo dat als je grote dromen hebt en je jezelf openstelt voor een optimistischer toestand,  je de kracht bezit werkelijk alles te kunnen bereiken wat je wenst!

Dus, droom groot!! Geniet van je dromen, laat ze je inspireren en daarna...werk eraan!
Want met dromen alleen komen ze niet uit...
Dromen zijn er voor om je de kracht, de inspiratie, de motivatie, de toekomstvisie en de energie te geven om er daadwerkelijk aan te gaan werken. Want alleen JIJ kunt ze uit laten komen! Door het werkelijk te gaan doen...Door vandaag de eerste echte stap in het verwezenlijken ervan te zetten!
Waar droom jij van?

Tip 4: Uit je dankbaarheid voor dat wat je wel hebt!

4. Uit je dankbaarheid voor dat wat je wél hebt
Mensen die dankbaar zijn voor datgene wat ze hebben, kunnen beter het hoofd bieden aan stress, hebben meer positieve emoties en zijn beter in het behalen van hun doelen. De beste manier om de positieve kracht van dankbaarheid te benutten, is om een dankbaarheidsdagboek of –lijst bij te houden. Hierin kun je precies bijhouden waarvoor je elke dag dankbaar bent. Dit is gelinkt aan een vrolijker stemming, een groter optimisme en zelfs een betere fysieke gezondheid.





zaterdag 4 januari 2014

Tip 3: Zie je problemen als uitdagingen

3. Zie je problemen als uitdagingen
Verander je interne dialoog  - het stemmetje in jezelf - zodat elke keer dat je een "probleem" hebt, je dit zult zien als een uitdaging of een nieuwe kans om je leven te verbeteren. Verban het woord "probleem"  in zijn geheel uit je gedachten!


Bijvoorbeeld:
Je bent je boodschappenbriefje vergeten en je staat in de supermarkt. In plaats van dat je denkt: "Shoot!! Hoe kom ik nu met de juiste boodschappen thuis?!", denk je: "Dit is een mooie kans om mijn geheugen te testen!" of: "Gelukkig is mijn lief thuis en doet mijn telefoon het!".
Of:
Je staat stil op de snelweg, omdat je net te lang hebt gewacht met tanken...Nadat je even boos bent geworden ( want je bent een mens, en mensen doen dat!), denk je: "Volgende keer ga ik toch echt meteen een tankstation opzoeken als mijn lampje brandt!" of : "Ik ben benieuwd wie ik ga ontmoeten als ik om hulp ga vragen..!".
Hoe ga jij vandaag om met "problemen" ? ( die je na vandaag niet meer zo gaat betitelen!)


vrijdag 3 januari 2014

Tip 2: Behandel iedereen met vriendelijkheid

2. Behandel iedereen met vriendelijkheid
Vriendelijkheid is niet alleen besmettelijk, het is ook bewezen dat dit je gelukkiger maakt. Wanneer je aardig bent voor anderen produceren je hersenen feel good-hormonen en neurotransmitters zoals serotonine.


Neem de proef maar eens op de som:
Als je glimlachend boodschappen gaat doen, hoe vaak krijg je een glimlach terug?
Of heb je wel eens meegemaakt dat je verliefd was? En dat het je ineens opviel dat de mensen om je heen ineens zoveel aardiger tegen je waren? Dat vreemden op straat je aankeken en naar je lachten?

Dat komt onder andere door het uitstralen van jouw blijdschap en jouw vriendelijkheid!

Doe het vandaag maar eens!



donderdag 2 januari 2014

Tip 1: Het loslaten van wrok


Ken jij de mensen die hun hele leven afwachten totdat ze gelukkig zullen worden..? Die zeggen: "Mijn tijd komt nog ..." of : "Als ik geld zou hebben, dan…"  of...  "Als ik meer gewicht zou verliezen, dan…" En als je eerlijk bent...hoe vaak denk jij zo..? Zou je dan antwoorden  met: "...dan zal ik gelukkig zijn"..?
Wacht niet langer!
Ik ga je iets leuks vertellen: je kunt nu al gelukkig zijn! Je hoeft helemaal niet bovenstaande doelen te verwezenlijken!!  Weg met de "goede voornemens!" .
Je kunt er namelijk voor kiezen om gelukkig te zijn!!
Niemand die jou daarvan kan weerhouden, behalve jijzelf, wist je dat?!

De waarheid is  dat geluk niet komt van rijkdom, the perfect looks of zelfs van het hebben van een perfecte relatie. Gelukkig zijn komt van binnenuit! Dat is waarom je, als je echt gelukkig wilt zijn, je eerst aan jezelf moet werken.
Wat is het geheim om gelukkig te zijn?
Je kunt leren hoe het moet, net zoals je iedere andere vaardigheid kunt aanleren. Degenen die gelukkig zijn lijken een aantal gewoonten te hebben, waardoor er rust in hun leven is.
Als je leert hoe je deze gewoonten kunt toepassen in je eigen leven,  dan creeer jij de juiste omstandigheden om ook gelukkig te zijn!
De komende 22 dagen geeft de Life Coach Company je elke dag 1 tip om een nieuwe vaardigheid aan te leren om zelf de regie van je eigen geluk in handen te nemen!

( gebaseerd op een artikel van Juglen Swaan)


1. Het loslaten van wrok
Vergeven en vergeten is nodig voor je eigen geluk. Zolang je blijft vasthouden aan haat, angst, pijn en andere negatieve emoties staat dit je eigen geluk in de weg. Het loslaten van wrok bevrijdt je van negativiteit, waardoor meer positieve emoties deze ruimte kunnen invullen.